Vilken dator passar dig

Vilken dator passar dig?

Är du på jakt efter en ny dator men är osäker på vad som passar just dig och dina behov? Här nedan kan du läsa om några olika varianter och vad som utmärker dem.

Laptop

Om du som många andra arbetar via din dator men också vill använda den där hemma för att surfa så kan en laptop vara det bästa valet för dig. Det finns många laptops idag som klarar av att köra tunga program du använder på jobbet så du behöver inte oroa dig över prestanda. Skaffa en lätt dator så behöver du inte oroa dig över att få ont i ryggen av att släpa runt en tung dator eller köpa en ny väska till den. På det sättet kan du lätt låta den glida ner i väskan och ta med den hem till soffan för att titta på netflix efter en lång dag på kontoret. Det bästa med en laptop är att den är just bärbar. Du kan kolla på film i sängen, jobba på kontoret eller skriva mail från ett café. Oavsett vad dina behov är så är en laptop ett riktigt bra bud på en allsidig dator som är lätt att ta med sig överallt.

Stationär dator

Om du jobbar hemifrån och tycker om att behålla “kontorskänslan” så är en stationär dator någonting för dig. En stationär dator är robust och pålitlig och kommer att kunna fixa alla uppgifter som du kan tänkas ha. Om du jobbar mycket med till exempel photoshop eller andra bild/video-redigeringsprogram kan det vara bra att ha en ordentlig dator som är snabb och pålitlig för att du ska kunna jobba ostört med alla dina arbetsuppgifter.

Gamingdator

Gillar du att spela på din dator? Då är det dags att investera i en ordentlig gamingdator. Många gamers väljer att bygga sin egen dator men om du tycker att det känns övermäktigt så kan du kolla in några olika varianter på shark gamings hemsida genom att klicka här. Med en ordentlig gamingdator kan du vara säker på att datorn kommer att kunna prestera snabbt och direkt även när du spelar riktigt krävande spel såsom Call of Duty och Playerunknown’s. En gamingdator har ett bättre grafikkort än en vanlig stationär dator och det kommer att ge dig bättre upplösning och därmed en bättre spelupplevelse. Om du gillar att streama kan det också vara en riktigt bra idé att skaffa en riktigt snabb speldator.