Andra typer av fusk att sätta tänderna i

Andra typer av fusk att sätta tänderna i

Att fuska i Wordfeud är inget att skämmas över. Faktiskt finns det vetenskaplig forskning som visar att alla människor, oavsett hur “goda” de anser sig vara, är öppna för att fuska lite om de får chansen. Särskilt på de områden där vad det är att fuska eller ej kan påstås vara något av en gråzon.

Som utseendet, till exempel. Det torde vara en relativt etablerad sanning att människan, precis som påfågeln, gärna vill vara så attraktiv som möjligt för en potentiell partner. Ur denna önskan har en hel skönhetsindustri vuxit fram. Men var går gränsen mellan vad som anses vara naturlig skönhet och “fusk”? Och spelar det egentligen någon roll?

Skönhetsbehandlingar och tandblekning – fusk eller ej?

Någon kanske skulle mena att skönhetsingrepp är fusk. Någon annan att smink är det. En tredje kanske har invändningar mot att bleka tänderna – trots att livet blir så mycket roligare med så fina tänder som de du får efter en tandblekning. Att ha vita tänder och lite mascara på ögonfransarna verkar kunna få en människa att bli lite gladare och må lite bättre. I alla fall brukar det ge självförtroendet en boost.

Så om det då skulle kunna anses som fusk – vad gör det? Ibland är det faktiskt resultatet som räknas, inte vägen dit. Framför allt så länge som ingen kommer till skada av ditt fuskande, vilket det med största sannolikhet inte gör om du väljer att fuska på Wordfeud eller bleka tänderna. Särskilt inte med tanke på hur skonsamma tandblekningar det finns nu för tiden.

För dig som tänder på ord – var kommer ordet “fusk” ifrån?

Du som gillar Wordfeud är säkert också intresserad av det svenska språket och var våra ord kommer ifrån. Om du vill fördjupa dig i vad som ingår i begreppet fusk, kan du med fördel läsa en språkkrönika i Dagens Nyheter som bland annat förklarar ordet och reder ut skillnaderna och likheterna mellan fusk och fejk.

Betydelsen av ett ord kan ändras över tid. Till exempel kan den som konsulterar en ordbok från 1870 få till sig att fuska betyder att “göra ett dåligt jobb”. Den betydelsen lever kvar än i dag, i sammanhang som till exempel fuskbygge. Men nog skulle de flesta människor snarare komma att tänka på betydelsen fuska i spel eller dylikt när de hör ordet fusk? Oavsett vilket skulle man alltså kunna säga att den som fuskar i Wordfeud gör det för att slippa fuska i Wordfeud. Det vill säga i betydelsen att lite fusk gör att du slipper göra ett dåligt jobb på spelplanen. Ironiskt, eller hur?

Men att fuska kan också vara ett sätt att lära sig bli bättre på något. Samtidigt som du fuskar utökar du troligen ditt ordförråd, vilket kommer spetsa till ditt riktiga Wordfeud-game när du sedan släpper sargen och spelar utan fusk. Och ju bättre du blir på något, desto roligare blir det. Till slut kanske du tycker Wordfeud är så roligt att du till och med spelar det samtidigt som du borstar tänderna.