Du kan spela wordfeud på din telefon på väg till USA

Du kan spela wordfeud på din telefon på väg till USA

I och med att pandemin sakta men säkert har börjat släppa sitt grepp kring samhällen runtom i världen så är du nu möjligt att återigen bege sig ut till resande fot. USA är ett oerhört populärt resmål för många svenskar och flygresorna är idag bekväma, smidiga, och erbjuder till och med internetuppkoppling.  

Detta betyder att du kan spela Wordfeud eller andra spel som kräver internet under din flygresa till USA. Även om flygresorna nu för tiden är väldigt bekväma så går det inte att komma ifrån att det ofta är väldigt långtråkigt att flyga över atlanten. I den här texten kommer vi att redogöra för några roliga alternativ att underhålla dig själv med under resan, antingen när din motståndare i Wordfeud inte svarar, eller när du känner att du vill fokusera på någonting annat en stund.  

Innan du åker  

Om du ska besöka USA så kan du vara trygg i att det numera är en relativt enkel process dels att ta sig till landet, men också att få ett inresetillstånd. I skrivande stund så flyger SAS direkt från Stockholm och Köpenhamn till bland annat New York, Chicago, och Los Angeles. 

Innan du åker så behöver du dock ansöka om, och beviljas, någonting som kallas för ESTA. ESTA står för Electronic System for Travel Authorization, och som namnet skvallrar om så är detta ett system som amerikanska myndigheter använder sig av för att bevilja inresetillstånd till turister.  

Ett ESTA är enkelt att ansöka om och går relativt fort att sedan få det. Det är helt och hållet digitalt och elektroniskt och kopplas till ditt pass. Du behöver alltså inte hålla koll på någonting extra inför din avfärd, utan allting sköts automatiskt. Om du är intresserad av att lära dig mer om ESTA är det bara att klicka på länken så kommer du att tas till en matnyttig guide med allt som du kan behöva veta.  

På planet  

På planet till USA kan det vara klokt att hålla sig vaken. För att jetlaget inte ska bli så farligt när du väl kommer fram så är det fiffigt att hålla sig vaken, trots att det kan vara svårt. Be kabinpersonalen om en extra servering kaffe så brukar det fungera utan större problem. Här kan Wordfeud fungera som ett perfekt hjälpmedel. Koppla upp dig mot planets WiFi, och sedan kan du spela mot dina vanliga motståndare eller med någon i ditt sällskap 

På vägen hem så är det dock klokt att sova. Om du lyckas få några timmars sömn så kommer du att må mycket bättre när du väl kommer hem igen.  

Underhållning på resan  

Dessvärre så är det inte alltid som WiFi-uppkopplingen på plan fungerar fläckfritt. Man kan då behöva hitta andra metoder att hålla sig underhållen under de 8–12 timmarna som man befinner sig i luften. Först och främst så har flygbolagen tänkt på detta och det finns så gott som alltid TV-skärmar där man kan välja mellan en lång rad olika filmer och serier att titta på under den långa flygresan. Här är det inte säkert att man kommer hitta någonting som faller en i smaken dock. 

Som tur är så har många streamingtjänster nu börjat erbjuda möjligheten att ladda ner filmer och avsnitt för att titta på dessa utan internetuppkoppling. Om du har hamnat på efterkälken på någon av dina favoritserier, eller vill se om några klassiker så kan en lång flygresa vara det perfekta alternativet.   Om du vill ha någonting som stimulerar hjärnan samtidigt så kan en pysselbok från flygplatsen passa som handen i handsken. Med sudoku och korsord så har man timmar av knepig underhållning framför sig.